Jordi werkt pas een klein jaar als keukencoach bij I-KOOK Zoetermeer, maar was al snel heel succesvol. Tijdens zijn studie Ondernemerschap en Retailmanagement, werkte hij als kok in de horeca. Hij leerde veel over het vak en om verschillende gerechten te bereiden. Hierdoor ontstond zijn unieke hobby: taarten bakken.
Helaas verloor Jordi zijn baan in de horeca door de pandemie. “Vanuit huis heb ik toen mijn hobby opgepakt. Ik heb een tijdje taarten gebakken voor mensen die speciale gelegenheden te vieren hadden.” De business liep goed maar Jordi ervaarde na twee maanden dat hij er toch niet zo vrolijk van werd. “Het ging goed, maar ik zocht wat meer diversiteit in mijn dagelijkse bezigheden.”
Dus besloot Jordi bij I-KOOK te solliciteren. Het spreekt voor zich dat de sprong van veel in de keuken staan naar keukens verkopen voor hem gemakkelijk was. “Ik vind het zelf heel leuk om in de keuken te staan, en op de een of andere manier weet je dan toch best goed wat wel en niet fijn is aan een keuken.” legt Jordi uit.
Richard Mol & Jordi Neefe
Jordi was al een tijd bekend met I-KOOK. Hein van Eijkern, de franchise ondernemer van I-KOOK Zoetermeer, is voor hem geen onbekende. “De vacature voor keukencoach sprak mij het meest aan, omdat ik graag met mensen werk. Na een kennismakingsgesprek met Roel Oostra, kon ik aan de slag.”
Jordi zijn eerste werkdag was tijdens de lockdown. De winkels waren gesloten en er werd alleen gewerkt met thuis afspraken. “In de eerste periode moet je nog van alles leren. Ik heb veel uit boeken geleerd en ik ging met Hein en Richard mee naar thuisbezoeken.Zij zijn echt mijn leermeesters geweest. Door af te kijken en het erna zelf te proberen leer je het toch het beste. De eerste keer klanten in de winkel ontvangen was ook best een beetje spannend. Ineens heb je een eigen bureau en gaat het verkopen echt beginnen. Nadat ik mijn eerste maand bij I-KOOK erop had zitten, zei Richard tegen mij dat ik volgende week mijn eerste keuken ging verkopen. Dat gaf mij erg veel zelfvertrouwen en daardoor gebeurde het ook nog eens! In mijn vijfde week verkocht ik mijn eerste keuken! ” vertelt hij.
Het werk als keukencoach ervaart hij als afwisselend. Geen dag is hetzelfde. “De ene dag rijd ik vanuit huis direct naar een klant, de andere dag rijd ik gelijk naar de winkel. Het komt ook voor dat ik een hele dag offertes maak of dat ik een hele dag met klanten bezig ben. Het is vaak een mengsel van allerlei verschillende dingen die je op een dag doet. De diversiteit spreekt mij nog steeds aan”.
Jordi Neefe
I-KOOK Zoetermeer is een hecht team. Zo zijn Hein en Richard jeugdvrienden. Ook kennen Hein en Roel elkaar al jaren. Jordi en Nigel zagen elkaar vroeger op feestjes. “Op vrijdagavond doen we nog wel eens een snackje met elkaar in de gebruikskeuken. Richard haalt dan snacks en maakt ze in de oven, dat is altijd gezellig”. In zijn vrije tijd vindt Jordi het zo nu en dan ook nog steeds leuk om te in de keuken te staan. Hij heeft bij I-KOOK zeker zijn plekje gevonden.